RadioHW vernieuwt soulprogramma op zondagavond

Het populaire muziekprogramma It?s all classic soul van Radio Hoeksche Waard (zondag 20.00 tot 22.00 uur) heeft met ingang van 4 september een nieuwe naam: ?The power of soul?.

Bovendien krijgt samensteller en presentator Willem Scherpenisse versterking van de pianiste, zangeres en componiste Eugenie Geurts (www.eugenie.nl) met wie hij duo presentatie zal verzorgen. De afgelopen tijd hebben zij samen hard gewerkt aan opfrissing van het format van dit programma.

Willem en Eugenie: ,,Wij zullen ons voortaan richten op alle muziek die met ?soul? wordt gebracht. Er komt dus ook jazz in en blus en r&b. In de wijde omgeving is er geen programma te beluisteren waarin soulmuziek centraal staat. Dat is jammer want deze muziek ? soul, r&b en blues - heeft veel andere muzieksoorten enorm beïnvloed.?

The power of soul laat de muziek horen, maar schenkt tevens aandacht aan de artiest, de achtergrond en nieuwsfeiten. En er is ruimte voor coverbands die zich willen profileren. In het eerste programma na de zomer, op 4 september, is er een vraaggesprek met de leden van de band ?Spectalicious?, die op doorbreken staat.

Scherpenisse: ,,Verder willen wij met ons programma de Hoeksche Waard intrekken. We zullen wellicht eens een keer in een boekencafé live presenteren, zoals wij dat vorig jaar hebben gedaan vanuit een restaurant in Oud-Beijerland. En ook willen wij live optredens van bands mogelijk maken. Dat kan heel goed in de studio, of op locatie.?

In de loop van september komt T-Niche in The power of soul met een nieuwe cd. Dat is een primeur voor de Nederlandse radio. Willem Scherpenisse en Eugenie Geurts: ,,Wij hebben de afgelopen tijd veel contacten gelegd en hebben goede hoop dat wij geregeld een primeurtje kunnen brengen. En wij hopen natuurlijk dat nog meer mensen dan voorheen naar ons opgefriste, vernieuwde programma zullen luisteren.? Dat kan ook op internet via www.radiohw.nl. Wie wil reageren of meer wil weten over The Power of soul kan een mailtje sturen aan redactie@thepowerofsoul.nl .