The Soulchain is een 10-koppige soulformatie uit de omgeving van Rotterdam.

Wij spelen een afwisselend repertoire bestaande uit soulcovers, hoofdzakelijk de “oude soul” uit de jaren ‘60 en ’70, waaronder Eddy Floyd, Linda Lyndell, Wilson Pickett, Bob & Earl en Sam & Dave, aangevuld met een mix van motown, blues en (een heel klein beetje) disco.

We bestaan hebben in de basis onze gitarist Peter, drummer Paul, en bassist Frank, die gedurende 10 jaar de succesvolle bluesformatie The Fusebusters vormden. http://www.bluesforum.be/forum/viewtopic.php?f=13&t=1365

De basis is sinds enkele maanden aangevuld met een ervaren toetsenist, Joop. We bekleden het podium daarnaast met 3 zangeressen (Cristina, Bellita en ikzelf) en een blazersectie (trompet Mischa en trombone Leo), ondersteund door Barend Petersen (saxofoon). Barend was winnaar van het Laren jazzconcours in 1974 en speelde gedurende zijn carriere met o.a. Percy Sledge en The Trammps, en in bands als The Swingin'Soul Machine, The Frog en Nancy Works on Payday.

Samen vormen we een gemotiveerde en ambitieuze groep muzikanten met maar 1 wens: zoveel mogelijk spelen!

We hebben een webiste, www.thesoulchain.nl met fotomateriaal, een greep uit ons repertoire en een aantal demo's die we zomer '08 hebben opgenomen.

Voor meer informatie en boekingen: info@thesoulchain.nl.